Voksenevent - Frederikssund Gymnasikforening og DGI Nordsjælland

Åbningstale ved borgmester Tina Tving Stauning.

Det var en festlig formiddag. Mere end 400 deltagere og hele 18 hold, der var på gulvet. Stemningen var høj. Der blev klappet af alle gymnasterne - både ved indmarch og når de enkelte hold lavede opvisning. Tak til de frivillige, som havde fået dette arrangement på skinner. Det har været et stort arbejde.


God formiddag til jer alle sammen.
Og mange tak for invitationen til at komme her og være med til at åbne DGI’s voksen-event, som denne gang foregår her i Frederikssundhallen. DGI samarbejder jo med vores lokale Frederikssund Gymnastikforening om arrangementet, og derfor er det også holdet Swing Sisters and Brothers netop fra Frederikssund Gymnastikforening, der åbner opvisningen lige om lidt.
Sikke en stemning der er her i hallen idag. Jeg så at de bliv hils og givet store knus. Dejligt at se så mange her i Frederikssundhallen.
Jeg har glædet mig meget til at komme i dag. Gymnastik- og idrætsforeninger udgør jo rygraden i det meget omfattende og rige foreningsliv, som vi har her i kommunen. Derfor er jeg også glad for – og stolt over – at I har besluttet at lægge jeres event her i Frederikssund Kommune. Jeg ved, at det er en kæmpe stor opgave at få logistikken på plads, når så mange mennesker skal samles. Men I har klaret det – tusind tak for jeres indsats. Jeg ved at der er meget at se til og få til at gå op, men det lykkedes og nu er I her alle sammen, så rigtig hjerteligt velkommen til jer.
Jeg vil også gerne takke alle jer gymnasterne og trænerne for at deltage her idag. Velkommen til jer alle sammen.
Som jeg sagde, så er foreningslivet utroligt vigtigt. Det at være en del af en forening har mange fordele. Her tænker jeg selvfølgelig på det fysiske, når det er idræt og gymnastik – men der er jo også hele det sociale aspekt. Jeg ved at I skal holde en stor fest i aften. Må I få en dejlig dag og en rigtig god fest.
Når man er en del af en forening, får man jo mulighed for at møde nye mennesker og skabe nye venskaber. Det kan være svært at skabe den slags kontakter i en travl hverdag, men ved at være en del af en forening så har man en fælles interesse, og skaber en stærk følelse af fællesskab og samhørighed. 
Og så er gymnastik og idræt en sjov og udfordrende måde at være fysisk aktiv på. Det er sundt at være aktiv, både for kroppen og sindet. Fordelene for kroppen er nærmest indlysende, men motion kan faktisk også hjælpe med at reducere stress og bekæmpe depression. 

Vores foreninger en vigtig rolle i vores samfund, og ved at deltage aktivt kan man være med til at skabe forandringer, udvikling i lokalsamfundet eller man kan være med til at planlægge og organisere begivenheder som denne, der har en positiv indflydelse på andre menneskers liv.
Jeg vil ønske for jer, at I får en rigtig god weekend her i Frederikssund med alt, hvad dertil hører af opvisning, motion og dejligt samvær med andre gymnaster.
Endnu en gang – rigtig hjerteligt velkommen