Første spadestik hos FOSS i Vinge

Tale ved første spadestik for FOSS erhvervsbyggeri den 28. februar 2024, Haldor Topsøe Park 1, Vinge.

Allerførst skal der lyde et stort velkommen til Frederikssund og Vinge til virksomheden Foss. Det var en stor glæde, da jeg mødtes med Foss’ direktør Kim Vejlby Hansen i juni 2022 – på dette sted, for at give hånd på salget af grunden. Ikke en speciel varm dag, men en dag som jeg husker som en af de specielt gode sommerdage.
Siden da har vi her i Frederikssund Kommune arbejdet for at lave lige netop den lokalplan, der gør det nye erhvervsbyggeri muligt. Den kunne vi vedtage i Byrådet i juni 2023, og dermed var vejen banet for de erhvervsbygninger, som vi kan tage første spadestik til i dag. Hvilken glæde.

Det glæder mig meget, at det netop er Foss, der skal bygge og bo her i Vinges erhvervsområde. Foss er nemlig den helt rigtige virksomhed at få til Vinge. Med en højteknologisk produktion, der er med til at sikre optimal udnyttelse af fødevarer, passer virksomhedens profil helt ind i Vinges vision og ambition om at være en bæredygtig by.
Og nu jeg er ved det med bæredygtigheden, så har jeg selvfølgelig været begejstret for den måde, som I i Foss vil bygge på. Ambitioner om et træskellet og en energimæssig bæredygtighed. Kombineret med jeres – og vores tanker om, hvordan et åbent erhvervsareal også kan komme til at se ud, bidrager til mere biodiversitet og bedre klima – lige som vi ønsker os. 

Så det kan kun glæde en borgmester at byde velkommen til en ny stor
virksomhed i kommunen – her tæt ved den kommende motorvej og S-toget fra Vinge Station. Tæt ved andre virksomheder, der arbejder med at gøre Danmark grønnere. Tæt på et solidt energistrategisk samarbejde mellem forsyningerne, kommunen, Frederikssund Erhverv og andre store virksomheder, som allerede har skabt resultater. Tæt på og i Vinge – en ny by i rivende udvikling. Godt for Frederikssund Kommune. Godt for fremtiden. Godt for erhvervslivet. I bliver med til at sikre fremtidig udvikling og skabe lokale arbejdspladser – hele 250 arbejdspladser har jeg ladet mig fortælle der kan blive tale om i Vinge og dermed i Frederikssund Kommune.

Stor tak til Foss fordi I valgte at kigge denne vej, da I skulle finde en
placering til jeres nye fabrik. Vi lover at gøre vores bedste og ønsker jer al held og lykke med byggeriet og med den efterfølgende produktion i de nye rammer. Jeg vil følge jeres byggeri, som jeg har fulgt de arkæologiske udgravninger osv. Når I ser en rød cykel snegle sig forbi, så er det jeres borgmester, som skal have stillet sin nysgerrighed og vil glædes over, at bygningerne skyder op. 

Velkommen til!