Første spadestik til Kultur- og havnebadet i Frederikssund Kulturhavn

Kultur- og havnebadet - Første spadestik, onsdag den 21. juni 2023.
Tale ved Borgmester Tina Tving Stauning.

Kære alle sammen

I dag er en dag jeg længe har glædet mig til.
I dag får vi taget første spadestik til vores Kultur- og Havnebad.
Det sker lige her for enden af Operapladsen ved indsejlingen til Frederikssund Kulturhavn.

Kultur- og havnebadet har været længe undervejs.
Frederikssund Ny initiativråd fik ideen og fik involveret både byråd og A.P. Møller Fonden. Jeg ved at FNI også er på talerlisten, så jeg vil lade dem fortælle nærmere om den del.

Vi vil markere dagen i dag med en række taler og en is til de fremmødte i dette dejlige vejr.

For mig som borgmester er det vigtigt, at vi nu kan tage dette symbolske spadestik og se vores Kultur- og havnebad blive en realitet.
Det er vigtigt fordi, det skaber mere liv i vores kulturhavn, et liv som Byrådet og jeg selv har ønsket os i mange år.
Det er også vigtigt fordi, det viser at vi i Frederikssund kan gennemføre store og smukke projekter, når vi sætter os det for.
Og når vi står sammen som byråd. Det har vi gjort hele vejen i denne sag og det er jeg så utrolig glad for.

Det er et projekt der har haft mange udfordringer på sin vej: Tilladelser fra både statslige og lokale myndigheder samt økonomi. Har været væsentlige opgaver der skulle håndteres undervejs.Men nu står vi her, hvor vi kan se det smukke bad designet af Christensen og Co. Arkitekter blive til virkelighed.

Jeg tror mange af byens borgere vil lægge deres gåtur forbi i denne periode hvor badet bygges. Her kan man så følge med i, hvor langt vi er nået.
Kultur- og havnebadet opføres i en totalentreprise af Per Aarsleff A/S. Et firma vi har haft et utrolig godt samarbejde med om det endelige design og de tekniske løsninger.

Jeg glæder mig allerede nu til, at vi kan indvi badet i starten af 2024. Det bliver sikkert en kold fornøjelse, men dejlig, for de mange, som skal være med på første badetur.

Tak for ordet.