Åbning af Snake City Jazzfestival 2023. Fredag den 25. august 2023, tale ved borgmester Tina Tving Stauning - en begivenhed, jeg altid glæder mig til. Det er ganske enkelt livsbekræftende at se mere end 200 mindre børn vandre gennem byen i optog til jazzmusik og sang ned med det store telt.

Kære alle sammen.
Jeg har fået lov til at åbne Snake City Jazzfestival 2023. Det er jeg rigtig glad for, for det er både en ære og en fornøjelse at være med her med sammen med alle jer børn og voksne. Selv om vi nu officielt åbner Jazzfestivalen, så er der jo tyvstartet de seneste dage. Både onsdag og torsdag har der været musik flere steder i byen, så der er blevet varmet op til de næste par dage med fuld musik her i Slangerup – eller skal vi sige Snake City.

Og sikke et flot optog I børn lavede her over til festivalteltet. Hvor ser I flotte ud! Har I haft en god tur herover? Har I glædet jer til i dag?
Jeg lover, at jeg ikke snakker alt for længe, for når jer er færdig med at snakke, så kommer der en tryllekunstner og tryller for jer. Det kan I godt glæde jer til, for trylleri det er rigtig sjovt at se på. Lidt senere i eftermiddag, så er der en trylleforestilling mere for de lidt større børn, der går i SFO.

Jeg synes det er rigtig godt, at dem, der laver festivalen, også husker på, at der skal være noget sjov underholdning for børnene.

Og alle de frivillige, der får dette til at ske, skal have en stor tak for igen og igen at stable et så stor en begivenhed på benene , - og huske børnene. For musik og glade jazztoner gør bare hjertet let og humøret højt.

I programmet er festivalen beskrevet som en Happy-Jazz festival. Og der er altså noget om snakken. Jazzmusik er noget, der swinger. Jazz er godt at danse til og jazz gør folk glade. Man kan ganske enkelt ikke være sur, når man hører jazz.

Jeg håber, at rigtig mange borgere her i Slangerup – og også gæster udefra – vil bakke om jazzfestivalen her hen over weekenden. Der er nogle rigtig gode navne på programmet – herunder flere udenlandske, og i alt bliver det til ikke mindre end 37 koncerter!

Jeg synes, det er ganske imponerende, at arrangørerne igen i år er lykkedes med at stable et så flot program og arrangement på benene.

Det gøres selvfølgelig også med hjælp fra gode lokale sponsorer, som giver en hånd med på den ene eller den anden måde. Og tilsammen så viser Snake City Jazzfestival hvad Slangerup formår, når fællesskabet løfter i flok. Det gør mig stolt som borgmester, når jeg oplever, hvad Slangerup lykkes med. Det er virkelig godt gået!

Derfor vil jeg gerne endnu en gang sige stor tak til alle, som har haft en finger med i spillet i årets jazzfestival. Det er et kæmpe arbejde, I udfører og en kæmpe opgave, I løfter. Jazzfestivalen er et af de absolutte kulturelle højdepunkter i løbet af året i vores kommune.

Jeg vil gerne ønske jer alle en rigtig god festival. Jeg håber, I må få nogle fantastiske dage med masser af god, swingende jazz.

Og så har jeg lige brug for hjælp fra alle jer børn til at åbne festivalen.

Kan I hjælpe mig med at tælle ned fra 3-2-1 og råbe hurraaa. For så er jazzfestivalen blevet åbnet. Er I klar?

3-2-1 Hurrraaaa