Velkommen til ukrainske flygtninge

Velkomst til informationsmødet den 24. marts 2022 for flygtninge fra Ukraine. Afholdt på Frederikssund Rådhus. Byrådssalen. 

 

Velkommen til Frederikssund Kommune og velkommen til informationsmødet. Mit navn er Tina Tving Stauning. Jeg er borgmester her i Frederikssund Kommune.

Jeg er utrolig glad for at vi har Igor med os i dag til at oversætte. Igor arbejder for Frederikssund Kommune og kommer fra Ukraine. Tak til dig Igor for at hjælpe her. 

Jeg har tænkt meget på Ukraine, på de ukrainske borgere, som nu må flygte fra krig og ødelæggelse. Det er helt forfærdeligt at være vidne til og må være helt forfærdeligt at være midt i.

Vi vil gøre vores allerbedste for at jeres ophold her i Frederikssund kommune bliver så godt og så trygt som overhoved muligt.

I dag vil vi forsøge at give jer nogle informationer, I kan bruge i forbindelse med jeres ophold her i Frederikssund Kommune. Jeg håber, at I vil få svar på de spørgsmål, I må have.

Vi har samlet en række medarbejdere fra kommunen, som vil oplyse jer om jeres muligheder for ophold her i Danmark. De vil også forsøge at svare på alle jeres spørgsmål, så godt som de kan.

Der er stadig mange ting, som vi ikke kan svare på og mange ting, som vi endnu ikke har mulighed for, men I skal vide, at både Frederikssund Byråd og Frederikssund Kommune hver dag følger situationen nøje og tager aktion på, hvad der kan og skal ske. Situation er også ny for os, med ny lovgivning og nye regler, som vi også lige skal have styr på. Men jeg kan forsikre jer om, at vi gør vores bedste.

Jeg håber, I falder godt til her i kommunen og oplever den tryghed, som jeg tror I har så hårdt brug for i savnet af familie, venner og jeres land.

Tak fordi I er kommet og velkommen.