Velkomst - March mod ensomhed 2023

Dejlig morgenstund, hvor Patrick fik følgeskab af 13 borgere og 4 søde hunde på etapen fra Frederikssund. Inden turen gik mod Frederiksværk, var der kaffe og morgenbrød på Torvet. Tak for initiativet. Tak til dem, som havde sørget for overnatning og tak til dem, som gik med her fra byen.

Velkomstord ved borgmester Tina Tving Stauning, morgenstund den 11. august 2023 foran Rådhuset.

God morgen og velkommen til dig, Patrick og til alle jer andre, som har valgt at gå sammen med Patrick mod Frederiksværk. Når vi går sammen gennem Frederikssund Kommune i March mod Ensomhed er det samtidig en mulighed for at hylde vores stærke fællesskaber. Og dem har vi heldigvis mange af her i kommunen.

Alle har brug for meningsfulde fællesskaber. March mod ensomhed giver os mulighed for at tænke over, hvor gode vi egentlig selv er til at byde nye mennesker ind i fællesskabet.

Hvordan tager vi imod nye medlemmer i foreningen?

Hvordan hjælper vi som forældre vores børn med at byde nye børn i klassen velkommen?

Rækker vi ud når vi oplever et medmenneske, der har det svært?

Der ligger nogle vigtige menneskelige værdier i at udvise omtanke og omsorg for andre, som kan gøre livet rigere for alle.

Alt dette og flere spørgsmål bør vi igen og igen stille os selv og hinanden – i foreningslivet, i det politiske liv og i privatlivet.

Og – Patrick - derfor er dit projekt så vigtigt. Så vi husker at række ud og passe på hinanden.

Jeg vil ønske jer alle en rigtig god tur videre!